€1.00 = TRY | $1.00 = TRY

NL  DE  TU  EN  | Local time: 02:52 |  

Free Wifi

Beste Prijs

Cultuur

Istanbul kent een lange en bijzondere geschiedenis en een rijke etnische bevolkingssamenstelling. Door zijn ligging op het grenspunt van Europa en Azië, is Istanbul de plek waar oostelijke en westelijke cultuur elkaar ontmoeten.

Wil je in aanraking komen met lokale gedragingen en culturele uitingen? Als 'lokale deskundige' advsieren we je graag vanuit je eigen interesse. Hieronder vind je een greep uit onze culturele programma.
 

 • Hagia Sophia: De Hagia Sophia was eeuwenlang de grootste kerk ter wereld. Na de verovering van Constantinopel door het Osmaanse Rijk werd de Hagia Sophia een moskee. In 1985 werd het wereldberoemde gebouw door UNESCO tot werelderfgoed verklaard.
   
 • De Blauwe Moskee: De Blauwe Moskee (ook wel de Moskee van Sultan Ahmet) is een schoolvoorbeeld van harmonie, proportie en elegantie. De binnenplaats is de grootste van alle Ottomaanse moskees. Het interieur is al even groots: het aantal blauwe tegels loopt in de tienduizenden.
   
 • Topkapipaleis: Het Topkapipaleis wordt ook wel het ‘Kanonnenpoortpaleis’ genoemd, en was lange tijd de residentie van de Osmaanse sultan Mehmet II. Het is het bekendste voorbeeld van een oosters paleis, en doet tegenwoordig dienst als museum.
   
 • Museum voor Moderne Kunst: Sinds 2004 kent Istanbul het Museum voor Moderne Kunst Istanbul (in het Turks: İstanbul Modern Sanat Müzesi). Dit museum toont hedendaagse kunst van Turkse kunstenaars. Het is gevestigd in een oud gerestaureerd warenhuis en telt twee verdiepingen, met een vaste collectie, een tijdelijke collectie, museumwinkel,  bibliotheek en een theaterruimte voor performances en kunstfilms.
   
 • Museum voor Historie, Technologie & Wetenschap: Het Historisch Technologisch Wetenschappelijk Museum Istanbul opende zijn deuren in 2008, en is gelegen in het Gülhanepark vlakbij het Topkapipaleis.Het bevat werken van belangrijke Islamitische historische geleerden. De didactische collectie van dit museum laat de Islamitische verworvenheden zien die van grote invloed zijn geweest op de wetenschapsbeoefening en techniek in Europa

Openingsactie

- Net geopend
- Geldig in april en mei
- Boek snel, vol = vol
Lees meer


Centrale ligging

Bekijk hier onze centrale ligging, nabij het bruisende centrum van Istanbul.Lees meer